6 struiken witlof
6 eetlepels olijfolie extra vierge
4 plakken verse geitenkaas grof zeezout
versgemalen zwarte peper
200 g pitloze rode druiven
basilicum
Hoofdgerecht
Gebakken witlof
Ovengrill voorverwarmen. Witlof in lengte halveren en harde kern wegsnijden. In koekenpan olie met wat (gedroogde)basilicum verhitten en witlof op snijvlak erin leggen. Witlof in 4-5 min. bruinbakken, voorzichtig keren en in 4-5 min. gaarbakken. Plakken geitenkaas op met bakpapier beklede grillplaat 10 cm onder hete grill schuiven en in 4-5 min. licht laten kleuren. Parten witlof uit pan nemen en met snijvlak naar boven op twee warme borden leggen. Zout en peper erover strooien. In bakvet van witlof druiven 1-2 min. bakken. Blaadjes basilicum in reepjes snijden. Warme geitenkaas met spatel op witlof leggen en druiven erover verdelen. Basilicum over druiven strooien.