Start
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1

Voor 4 personen


4 peren (doyenne du comice)

1 ei

250 ml. melk

50 gr. roomboter

50 gr. bloem

200 gr. blauwaderkaas

4 a 5 plakjes bladerdeeg

peper en zout

  

Hoofdgerecht

Perentaart

Verwarm de oven op 180 graden. Schil de peren snij ze in vieren en haal het klokhuis er uit. Bekleed een ingevette ovenschaal met de plakjes bladerdeeg. Maak een saus van roomboter, bloem en de melk. Zorg er voor dat er geen klontjes in zitten. Maak op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur, roer snel het ei er door. Het moet een zacht glanzende dikke saus worden. Verdeel de saus over de taartbodem, verdeel de peer er over en verbrokkel de blauwe kaas er over. Bak hem in ongeveer 40 minuten goudbruin. 10 Minuten laten afkoelen voor dat je hem aansnijd. Variatie tip doe alles in omgekeerde volgorde in de ovenschaal dus als laatste het bladerdeeg en keer de taart om als hij gaar is. (Tarte tartin).