50 gram vegetarische tonijn (vegetarische slager)
Bieten puree
250 gr rode bieten
75 ml rode bietensap
100 ml crème fraîche
Vinaigrette
3 eetlepels grove mosterd
3 eetlepels fijngesneden bieslook
1,5 dl olijfolie
1 dl witte balsamico
munt rucula dille en dragon
Voorgerecht
Bieten amuse
Puree: Bieten ca. 1 uur poffen in een oven van 200 graden, schillen en in een keukenmachine of met de staafmixer samen met de crème fraîche er een galde puree van maken.
Maak bietenrondjes van de ander biet. Schil de biet snij hem in dunne plakjes (1 mm) steek er rondjes uit. Leg ze in de olijfolie met een beetje peper en zout. voeg ijsblokjes toe om de biet knapperig te houden.
Klop alle ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar.
Veeg met een lepel een streep bieten puree op een bord verdeel de tonijn er over en de bietenrondjes. Druppel de vinaigrette er om heen,garneer met crème fraîce en versier met de kruiden.