Start
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1

Voor 4 personen


Ingrediƫnten


- 4 bietjes (het liefst verschillend gekleurd)
- olijfolie
- 2 appels
- klont roomboter
- 1 flinke theel. mierikswortelspread
- 2 volle eetl. zure room
- peper naar smaak
- vinaigrette van goede olijfolie en zachte azijn


  

Bijgerecht

Gepofte biet met appel

Was de bieten grondig, snijd de wortelaanzet eraf. Dep droog en wrijf in met olijfolie. Wikkel ze apart in een stuk aluminiumfolie. Pof ze gedurende een uurtje in de oven op 220 graden. Doorgaans zijn ze dan gaar. Laat even rusten.


Was de appel, verwijder met een appelboor het klokhuis. Snijd in mooie, dunne ringetjes en bak zachtjes in de roomboter lichtbruin. Open de pakketjes, verwijder de schil en maak met de appelboor een gat in het midden. Snijd in ringetjes. Bewaar het binnenste voor de garnering en snijd in rondjes. Maak de bordjes op: plakje lauwe biet, plakje warme appel en zo verder tot een vorm ontstaat met een gat in het midden. Klop mierikswortelspread met de zure room en wat peper. Vul hiermee het binnenste. Garneer met de bietenrondjes en sprenkel de vinaigrette eroverheen