Start
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1

Ingrediƫnten


1 biologische sinasappel
75 gram zoute boter
1/2 rodekool
1 rode ui
0,5 ltr. volle melk
4 stronkjes witlof, evt. stronkje roodlof
2 etl. notenolie
sap van 1/2 citroen
wat tijm en munt blaadjes


  

Bijgerecht

Gebakken witlof met rodekool puree

Snij de kool en de ui klein en sudder deze met de melk, 25 gram boter en een snuf zout gaar. Pers de sinasappel uit en rasp de schil. Het sap en de rasp samen met de rest van de boter een half uurtje laten trekken en met de staafmixer tot een egale saus mengen. Pureer de kool met de staafmixer en houdt warm of warm weer op bij gebruik. Bak de losgemaakte lofblaadjes in de notenolie op een laag vuur tot ze zacht en iets bruin zijn. Bestrooi met peper, zout en de tijmblaadjes tijdens het bakken. Besprenkel met citroensap. Hak de munt fijn. Leg op elk bord een bolletje koolpuree over de gerangschikte lofblaadjes bestrooi met de munt. Schep op het laatst wat van de sinaasappelsaus over de lof.

Suggestie: serveer er in boter gestoofde tamme kastanjes bij