Start
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1

Voor 4 personen

1 kg Brussels lof (witlof)

30 gr Boter

30 gr Bloem

3 dl Melk

50 gr Oude of Zwitserse kaas (Gruyère) geraspt

eventueel Nootmuskaat

Peper zout naar smaak

net zoveel plakjes jongbelegen kaas als er stuikjes lof zijn

  

Hoofdgerecht

Brussels lof met kaassaus

Verwijder de lelijke bladeren en snij een stukje van de onderkant van de lof struikjes. Kook ze in weinig water een klein kwartiertje en laat de stuikjes uitlekken.

Maak van de bloem, boter en melk een dikke gladde saus (boter smelten, meel erbij, roeren tot een bal, melk erbij blijven roeren tot een gladde saus).

Roer dan de geraspte kaas en de specerijen er door.

Rol ieder struikje in een plak kaas, leg ze naast elkaar in een beboterde ovenschaal en giet de kaassaus er over.

Plaats de schotel 20 a 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden C.

In plaats van de kaassaus kan je champignon ragoutgebruiken