Ingrediënten
400 g verse bladspinazie, gewassen
30 g roomboter
1 sjalot, fijngesneden
1/2 theel. suiker
60 ml slagroom
2 zongedroogde tomaatjes in olie, in flinterdunne reepjesnesneden
Voorgerecht
Spinazie à la crème
Stoom de spinazie in een paar minuten gaar. Laat uitlekken en afkoelen in een vergiet. Doe de spinazie in een schone droge theedoek vouw dicht en pers er zo veel mogelijk water uit door de doek aan de bovenkant strak aan te draaien.
Snijd de spinazie fijn en herhaal de doekprocedure nog een keer. Smelt de boter in een koekenpan en fruit het sjalotje glazig. Voeg de spinazie en de suiker toe. Verwarm de room kort, (magnetron), giet erbij en roer alles goed door. Maak op smaak met zout en peper. Schep op elk bord een bolletje spinazie en garneer met reepjes zongedroogde tomaat. Lekker met Toast