Start
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1

Bijgerecht

Ingrediƫnten:


2 zoete aardappels van gelijke maat, gewassen

150 g spinazie, gewassen

olijfolie

sap en  geraspte citroenschil

1 theel. paprikapoeder

snuf cayennepeper

zeezout en versgemalen zwarte peper

50 g geraspte oude kaas

zure room

handvol gehakte koriander

  

gevulde bataan (zoete aardappel)

Bereiding


Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de aardappels op een bakplaatje met een vel bakpapier eronder en bak ze ongeveer een uur. Afhankelijk van de maat van de aardappels moeten ze mooi gepoft zijn. Als u er met een mesje moeiteloos doorheen kunt prikken, zijn ze gaar. (alternatief is de bataat schillen klein snijden en bakken in de koekenpan).


Halveer ze en schraap met een lepel het grootste deel van de aardappel eruit, laat een randje zitten. Bewaar het aardappelkruim. Bak de spinazie in wat olijfolie, blus af met citroensap en druk het vocht er zoveel mogelijk uit. Hak fijn.


Meng de gehakte spinazie met het zoete aardappelkruim en breng op smaak met geraspte citroenschil, paprikapoeder, cayenne, zout en peper. Vul de schillen (als je de koekenpan methode hebt gebruikt moet je een alternatief voor de schillen gebruiken), weer met het mengsel en leg ze terug op de bakplaat. Bestrooi met kaas.


Zet ze nog een minuut of 10 terug zodat ze goed warm worden en de kaas smelt. Dien op met zure room en koriander erover.