Start
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1

Bijgerecht

75 g roomboter

1 el (bruine) suiker

500 g sjalotten, zonder schil

1 vol glas rode port (of rode wijn)

1 el balsamicoazijn

zout & peper naar smaak

4 a 5 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg




  

Tarte Tartin

Een omgekeerde taart, maar dan met sjalotten in plaats van appels. Gebruik een lage ronde pan die ook de oven in kan, als je die niet hebt een gewone ovenschaal.



Oven voorverwarmen op 220°C

Laat boter en suiker smelten.

Snijd de sjalotten doormidden, of in vieren, afhankelijk van de grootte. Laat kleine sjalotjes heel.

Laat de sjalotten in de boter in een half uurtje heel zachtjes caramelliseren.

Spreid de plakjes bladerdeeg uit op het aanrecht en laat ontdooien.

Voeg de port of rode wijn, de balsamicoazijn en zout en peper toe aan de sjalotten.

Laat op iets hoger vuur inkoken tot de sjalotten mooi donkergekleurd en nog iets vochtig zijn.

Doe de sjalotten eventueel over in een ovenschaal.

Maak je van de plakjes bladerdeeg een grote lap, net iets groter dan je vorm.

Bedek de sjalotten met het bladerdeeg.

Bak in 20 - 25 minuten het bladerdeeg mooi goudbruin, gaar en knapperig.

Haal uit de oven, laat eventjes staan en keer dan om op een schaal. Sjalotjes die er uit vallen gewoon weer terug leggen, zie je niets van!