1 cake van 400 gram
1 ltr. vannille roomijs
3 eiwitten
basterdsuiker
snufje zout
Nagerecht
Omelet Vesuvius
De cake in de lengte in plakken snijden, ijs (helemaal) inpakken met de cake. (Nog lekkerder als je de cake eerst besprenkeld met Grand Marnier of Cointreau of een andere likeur). Tot gebruik in de vriezer zetten.
Oven voorverwarmen op 250 graden.
Eiwitten stijf slaan met een mespuntje zout.
Suiker zeven en voorzichtig door de stijf geslagen eiwit kloppen.
Eiwit moet glanzend en taai zijn.
Ingepakte ijs in een ovenschaal zetten en bedekken met het eiwit.
Zorg voor een mooi grillig effect!
In ongeveer 3 minuten het eiwit in de oven mooi bruin kleuren, er bij blijven!
Flamberen met een sterk alcoholische drank, b.v. cognac, door de drank in een warme soeplepel aan te steken en voorzichtig over de omelet te gieten.
LET OP BRANDGEVAAR!!!