Voor 4 personen
4 middelgrote handperen met steeltje, geschild
2 citroenen, geperst
300 ml rode wijn
200 ml vers sinaasappelsap
50 g suiker
1 theel. kaneelpoeder
200 g zachte geitenkaas zonder korst
1 eetlepel honing
50 g walnoten
takjes tijm voor garnering
Nagerecht
Peren met geitenkaas
Besprenkel de peren met wat citroensap. Doe de wijn, sinaasappelsap, suiker en kaneelpoeder in een diepe magnetronschaal. Verwarm het wijnmengsel,
afgedekt, 3 minuten in de magnetron op 800 Watt. Zet de peren naast elkaar in de warme wijn. Verwarm, afgedekt, in de magnetron op 350 Watt nog 8-10 minuten. Roer de geitenkaas glad met 2 eetlepels citroensap en de honing. Vorm met bolletjes van de geitenkaas en leg deze in het
midden van de borden. Zet de peer erbij en garneer met walnoten en tijm