Start
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1

125 g brede mie

neutrale olie

2 sjalotten, fijngehakt

1 prei, in ringetjes

1 teen knoflook, uit de knijper

peper en zout naar smaak

200 g paddestoelen

4 eieren

1 (flinke) theel. milde sambal

scheut sojasaus

snufje laos

ter garnering: geroosterde uitjes en reepjes puntpaprika

1 bakvorm aan een stuk

(20 cm)

  

Hoofdgerecht

Paddenstoeltaart

Kook de mie gaar  Spoel koud af in een vergiet en laat afkoelen.  Snijd in de tussentijd de sjalotten en de prei en bak in een scheut olie zachtjes licht goudbruin. Doe de knoflook erbij. Voeg peper en zout naar smaak toe en laat afkoelen.

            Veeg de paddestoelen schoon en snijd ze in reepjes en bak ze even in wat olie aan tot ze beginnen te bruinen. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.

            Vet een bakvorm in met wat olie en spreid de mie uit op de bodem. Leg daarop het sjalot-preimengsel. Druk zachtjes aan. Spreid daarop de paddestoelen uit. Klop de eieren los met de sambal, wat sojasaus en het snufje laos. Giet over het groentenmengsel. Bak 40 tot 45 minuten in de oven op 190 graden.

            Laat wat afkoelen en snijd in punten. Garneer met geroosterde uitjes en reepjes puntpaprika.


Dit taartje is ook goed koud te eten.