• IngrediĆ«nten
2 rijpe mango's
5 eetl. sinaasappel- of citroenlikeur (bv. Grand Marnier, Triple Sec, Limoncello)
7 eetl. witte basterdsuiker
500 g mascarpone
4 grote handsinaasappels
Garnering: gekonfijte sinaasappelschil, Muntblaadjes.
Voorgerecht
Mango IJs
Schil de mango's en snijd het vruchtvlees boven een kom van de pit af. Snijd in stukken en pureer ze met de likeur en 4 eetlepels basterdsuiker tot een gladde massa (staafmixer). Roer de mascarpone los in een grote kom. Klop er met een mixer of garde de mangopuree door. Voeg nog zo'n 3 eetlepels suiker toe, tot je het mengsel goed zoet vindt
Halveer de sinaasappels. Haal de partjes er uit en vul de sinaasappelhelften met het mangomengsel. Laat het ijs in minstens 6 uur bevriezen.
Haal de sinaasappels een kwartier van tevoren uit de vriezer en garneer ze met gekonfijte sinaasappel en muntblaadjes.
In plaats van mango kan je ook b.v. aardbeien gebruiken, dan af en toe uit de vriezer om door te roeren i.v.m. kristalvorming.