Start
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1

200 g  paddenstoelen

25 g roomboter

1 teentje knoflook, fijngehakt

1 tl gedroogde oregano

300 ml droge witte wijn (of groentebouillon, van tablet)

300 g geraspte  emmentaler

300 g geraspte gruyère

2 el maïzena

3 el cognac

 

Hoofdgerecht

Paddenstoelen kaasfondue

Paddenstoelen schoonvegen en in kleine stukjes snijden.
Boter verhitten en paddenstoelen met knoflook en oregano 3-4 min. op hoog vuur bakken. Bestrooien met zout en peper.
Wijn of bouillon in fonduepan schenken en tegen de kook aan brengen. Geraspte kaas in gedeelten met houten lepel door warme wijn of bouillon roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maïzena losroeren met cognac (of witte wijn). Maïzenapapje en gebakken paddenstoelen door kaas mengen en fondue al roerend laten binden. Indien nodig wat citroensap toevoegen, voor betere binding.