200 g paddenstoelen
25 g roomboter
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tl gedroogde oregano
300 ml droge witte wijn (of groentebouillon, van tablet)
300 g geraspte emmentaler
300 g geraspte gruyère
2 el maïzena
3 el cognac
Hoofdgerecht
Paddenstoelen kaasfondue
Paddenstoelen schoonvegen en in kleine stukjes snijden.
Boter verhitten en paddenstoelen met knoflook en oregano 3-4 min. op hoog vuur bakken. Bestrooien met zout en peper.
Wijn of bouillon in fonduepan schenken en tegen de kook aan brengen. Geraspte kaas in gedeelten met houten lepel door warme wijn of bouillon roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maïzena losroeren met cognac (of witte wijn). Maïzenapapje en gebakken paddenstoelen door kaas mengen en fondue al roerend laten binden. Indien nodig wat citroensap toevoegen, voor betere binding.