Start
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1

 Volle eetl. bloem

2 theel. karwijzaad (kummel)

2 volle eetl. milde paprikapoeder

450 g vegetarische kipstukjes

4 eetl. neutrale olijfolie of

2 grote uien, gepeld, gesnipperd

2 tenen knoflook, fijngehakt

3 groene paprika’s, in reepjes

800 g pruimtomaten in kleine stukjes, (of 2 blikken tomaatblokjes à 400 g netto) paddestoelenbouillonblokje

Hoofdgerecht

Goulash met vegakipstukjes

Meng de bloem, het karwijzaad, de paprikapoeder en wat zout en peper goed door de vegakipstukjes. Verhit 2 eetl. olie in een flinke braadpan en bak de ui en knoflook ca. 5 minuten op laag tot matig vuur. Voeg nog 2 eetl. olie en de vegakipstukjes en roerbak ze iets bruin. Voeg de paprikareepjes en 100 ml water toe, met de tomaatblokjes. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng zachtjes aan de kook en laat ca. drie kwartier sudderen met het deksel op de pan tot de paprika zacht is, schep regelmatig om. Laat eventueel nog ca. 5 minuten in een open pan zachtjes koken als u de goulash te dun vindt. Proef en breng zonodig verder op smaak met zout. Lekketr met rijst, Knödel, gekookte aardappels of verse gnocchi.