4 bieten
2 el grapefruitsap
1 el rodewijnazijn
4 el olijfolie
zeezout en gemalen zwarte peper
2 el muntblaadjes, zeer fijngehakt
2 el bieslook, zeer fijngehakt
6 el Griekse of Turkse yoghurt
Hoofdgerecht
Gebakken biet
Pof de bieten, ingepakt in aluminiumfolie, in een voorverwarmde oven op 200 graden gaar. (zo 'n drie kwartier)
Laat afkoelen en wrijf het velletje eraf. Drukt ze met je vlakke hand iets plat. Wel heel houden!! Als de bieten dik zijn kan je ze ook door de midden snijden.
Klop grapefruitsap, azijn, 2 eetlepels olijfolie, peper zout en de helft van de ruiden in een wijde kom en rol de bieten erdoor. Laat minstens 30 min staan.
Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de bieten ongeveer 5 minuten aan elke kant tot ze een bruin kantje krijgen.
Roer de overgebleven marinade en kruiden door de yoghurt en doe over de gebakken stukken biet.