Start
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1

Ingrediƫnten

1 spitskool
1 ui
150 gr knolselderij
3 tenen knoflook
1 rode paprika
110 gr champignons
olijfolie
1 eetlepel gedroogde oregano
zout, peper
3 eieren
50 gr geraspte oude kaas
40 gr pompoenpitten
40 gr paneermeel
1 eetlepel (gerookte) paprikapoeder
1/2 liter grontebouillon
groot blik(je) tomaten puree

Hoofdgerecht

Gevulde kollrolletjes

Haal de buitenste koolbladeren voorzichtig van de spitskool af.  De grote buitenste kan je halveren. Verwijder de dikke nerf, leg de bladeren in een kom en overgiet ze met kokend water. Laat ongeveer 5 minuten staan, dan zijn ze zacht genoeg om te rollen.
Snijd ui, knolselderij, knoflook, paprika en champignons in blokjes van een halve centimeter. Bak ze op niet al te hoog vuur in olijfolie tot ze zacht zijn. Doe er zout, peper en oregano bij. Snijd de koolbladeren rechthoekig, zo'n 13 bij 20 centimeter. De restjes kunnen kleingesneden bij de groente.
Kluts de eieren en doe er wat zout en peper bij, samen met de kaas,
pompoenpitten, paneermeel en het paprikapoeder. Doe de groenten erbij en roer goed.
Vul de bladeren met de groente-eimix  Maak er mooie rolletjes van Leg het rolletje met de 'dichte kant' naar boven in een ruime pan.
Leg ze zo strak mogelijk in de pan. Meng de bouillon met de tomatenpuree en giet over de koolrolletjes. Breng aan de kook en laat het 20 minuutjes heel zacht pruttelen. Kook de tomaten-bouillon wat in en serveer die erbij als saus. Eet met aardappelpuree en sla.