12 pruimtomaten
1 teen knoflook
1 sjalot
4 takjes basilicum
2 takjes dragon, alleen de blaadjes
1 stengel bleekselderij
8 eetlepels witte wijn
4 eetlepels tomatensap
2 eetlepels sushi-azijn
2 eetlepels witte balsamicoazijn
1 kilo verschillende soorten tomaten zoals coeur de boeuf, kumato's, cherrytomaatjes (geel en rood), groene en gele trostomaten
olijfolie
zout en peper, naar smaak groene kruiden om te garneren zoals: duizendblad, vogelmuur, veldkers, et cetera.
Voorgerecht
Westlandse Tomatensoep
Doe pruimtomaten met knoflook, sjalot, basilicum, dragon en bleekselderij in de keukenmachine en draai tot pulp. Voeg witte wijn, tomatensap, sushi-azijn en witte balsamicoazijn toe. Zet 24 uur in de koelkast. Passeer door een schone droge theedoek , zodat alleen het heldere vocht erdoorheen loopt. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de grote tomaten grof, halveer de kleintjes. Besprenkel de tomaten met olijfolie, een paar eetlepels tomatenbouillon en wat zout en peper. Leg de tomaten langs de rand van een diep bord. Garneer ze met de groene kruiden. Schenk de tomatenbouillon er aan tafel bij.