olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gehakt
500 g gesneden boerenkool
1 groetenbouillonblokje
onsje roomkaas
300 g spaghetti of andere pasta
2 eetl. geroosterde gehakte walnoten of zonnebloempittte
Hoofdgerecht
Boerenkool pasta
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime braadpan en roerbak ui en knoflook op laag vuur. Doe de boerenkool erbij en schep om tot de kool iets is geslonken. Voeg 200 ml water en het verkruimelde bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat de boerenkool met het deksel erop in 15 tot 20 minuten zacht worden.
Controleer tussentijds of er nog vocht bij moet. Kook intussen de pasta beetgaar, giet af maar bewaar een scheut kookvocht. Schep de roomkaas door de kool en zoveel kookvocht als nodig is voor een smeuïge saus. Warm goed door en schep de boerenkoolsaus en noten door de pasta. Versgemalen peper erover en heet serveren op warme borden, serveer er geraspte (Italiaanse b..v.. Parmezaanse) kaas erbij