Start
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1

Bijgerecht

Voor ruim een halve liter saus:

1 kilo rijpe tomaten
1 ui
handje basilicumblaadjes
75 - 100 ml extra vergine olijfolie

roerzeef is handig, maar zeven kan ook met een zeef en houten lepel.




  

Tomatensaus

Snijd de tomaten in kwarten. Pel en hak de ui in grove stukken.
Doe de tomaten, ui (kan ook met knoflook) en basilicum in een pan en voeg wat water toe, genoeg om de bodem van de pan net te bedekken.
Breng aan de kook, draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat 15 minuten koken.
Draai de tomaten door de roerzeef of wrijf ze het met een houten lepel door een gewone zeef. Schenk de gezeefde tomaten terug in de pan. Eventueel inkoken tot de gewenste dikte. Tenslotte meng de olie er door.