Start
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1

Bijgerecht

3 ons sjalotten

45 gram boter

3 eetlepels poedersuiker

3 eetlepels port

1 pijpje kaneel

2 takjes rozemarijn

croissantdeeg (blikje)

peper en zout





  

Sjalotten tarte-tartin

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt de boter in een ruime koekenpan of hapjespan. Stoof de sjalotjes hierin ca. 5 minuten met een deksel op de pan.
Voeg de suiker toe en zet het vuur wat hoger tot de boter met de suiker begint te verkleuren. Omscheppen en voeg de kaneel rozemarijn en de port toe. Op smaak brengen met peper en zout. In een taartvorm doen en het deeg over de sjalotten aanbrengen, druk het langs de randen naar beneden. 15 min. in de oven. Taart even laten afkoelen, omkeren en de kaneel + rozemarijn verwijderen. Serveer warm.