Voor 4 personen
1 kop gierst
3 koppen water
4 paprika's gehalveerd of uitgehold
1/3 kop sesam olie
1 1/2 kop fijn gesneden ui
teentje knoflook
1/2 kop gesneden champignons
3 eetlepels fijn gesneden peterselie
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde basilicum
1 theelepel tamari (soja saus)
2 licht geklutste eieren
1/2 kop hüttenkäse
8 plakken tomaat
geraspte (pittige) kaas
Hoofdgerecht
Met gierst gevulde paprika
Kook de gierst in het water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar op een laag vuur. Stoom de paprika 5 minuten boven kokend water. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bak de ui en de fijn gesneden knoflook in de olie tot ze zacht zijn. bak de champignons 2 minuten mee. Roer de kruiden en de sojasaus er door. Voeg de gekookte gierst, de eieren en de hüttenkäse toe en roer op een laag vuur alles goed door elkaar. Vul de paprika's met de gierst, garneer ze met de tomaat en bestooi ze met de geraspte kaas, Zet ze in een ovenschotel met bodempje water in de oven. in 25 a 30 minuten afbakken.