Start
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1
Page 1

2 grote aubergines
extra vergine olijfolie
100 g provolone, in plakjes
mozzarella of andere goed smeltende kaas kan ook
2-3hardgekookte eieren
een handvol verse basilicumblaadjes
ongeveer ½ liter (
zelfgemaakte) tomatensaus
100 g Parmezaanse kaas, geraspt.

Hoofdgerecht

Melanzane alla parmigiana

Snijd de aubergines in de lengte in plakken en grill ze tot ze aan beide kanten streeppatroon. Als alle gegrild is,meng je er 2 eetlepels olijfolie door.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een lage, vierkante of rechthoekige ovenschaal in met olijfolie. Pel de eieren en snijd ze in plakjes. Snijd of scheur de basilicumblaadjes grof.
Verdeel een laagje tomatensaus over de bodem van de schaal. Leg hierop een deel van de aubergineplakken, naast elkaar zodat de saus bedekt is. Maal er wat zwarte peper en zout over
Verdeel er een deel van de provolone, plakjes ei en basilicum over en bestrooi met een deel van de Parmezaan. Dek af met een tweede laag tomatensaus, waarop je weer een laag aubergines legt enzovoort. Zorg dat de bovenste laag uit tomatensaus bestaat en bestrooi die royaal met Parmezaanse kaas.
Bak het gerecht ongeveer een half uur in de oven.

Provolone is een Italiaanse kaas die goed smelt en heel geschikt is om mee te koken. Te koop bij Italiaanse delicatessenwinkels.